Chirurgische ingrepen
Uw huisdier is voor een chirurgische ingreep bij ons in goede handen. Naast routine operaties, zoals castraties / sterilisaties, voeren wij ook veel andere operaties uit zoals:
Buikoperaties, zoals operaties aan maag-darmkanaal en urinewegen
Keizersnedes
Tumoren/bulten verwijderen
Ooglid- en Cherry-eye correcties
Ingrepen aan het oor, de bek, huid en staart
Amputaties
De voorbereiding
Voor de operatie zal de dierenarts uw huisdier onderzoeken, waarbij o.a. naar het hart en de longen wordt geluisterd. Tevens kan er pre-anesthetisch bloedonderzoek uitgevoerd worden. Dit geeft een uitgebreider beeld van de gezondheid van uw huisdier en indien nodig kan de narcose hierop aangepast worden.
Voorafgaand aan de operatie is het belangrijk dat uw huisdier nuchter wordt binnengebracht, meestal rond 9.00 uur in de ochtend. Dit betekent dat u de avond ervoor het eten van uw dier dient weg te nemen. Probeer er zeker voor te zorgen dat uw huisdier zijn behoeften heeft kunnen doen voor het binnenbrengen.
De anesthesie
Onze operatiekamer is uitgerust met een gasnarcose apparaat en goede bewakingsapparatuur. We kunnen de diepte van de narcose zo sturen en zorgen voor een gelijkmatige narcose. Ondertussen houden we continu de hartslag, de ademhaling en de lichaamstemperatuur in de gaten. Zo kunnen we uw dier goed monitoren tijdens de anesthesie.
De nazorg
Ook de nazorg van de operatiepatiënt is voor ons van groot belang. Daarom zorgen we ervoor dat uw huisdier helemaal wakker is alvorens hij/zij weer naar huis gaat. Tevens dient de operatiewond beschermd te worden, bijvoorbeeld door een petshirt of kraag tegen likken/krabben of een verband indien nodig.
U zult uiteraard uitgebreid geïnformeerd worden over de nazorg thuis.
Nu ook laparoscopische sterilisatie mogelijk.
Bij een laparoscopische sterilisatie worden twee tot drie sneetjes van een halve centimeter gemaakt in de buik van je hond. Bij een klassieke sterilisatie wordt er een grotere incisie gemaakt. Daarom is een laparoscopie minder pijnlijk en de kans op complicaties zijn kleiner dan bij een klassieke sterilisatie. Bovendien herstelt je hond sneller van de ingreep.